Muzdigande

Pe cand eu aveam vreo 5 ani si frate-meu 10, el, cu varu-sau Bogdan, s-au gandit sa inventeze o limba.

Nu, nu limba pasareasca sau ceva soft de genul asta. Proiectul lor era maretz: cu vocabular bogat, reguli gramaticale, tot tacamu’. Ca ei nu prea aveau habar ce ii ala mai mult ca perfectul nu prea conteaza, ca nu cred ca voiau sa il bage in seama in noua lor limba.

Asaaa… si limba asta se numea muzdigande. Sau, numele complet, muzdigande zis fotone gudiu gudiu. No bine, nu suna in cel mai profesionist mod, dar asta nu inseamna ca intentia nu a fost luata in serios.
La urma urmei nici „urdu”, de exemplu, nu prea ii profi.

Continuand.

Frate-meu si Bogdan au inceput lucrul la vocabular. Printre primele cuvinte, desigur, cele ce denumeau activitatea numita de noi, ceilalti, facut de sex (nu mai stiu cum ii ziceam pe atunci). Si cei doi temerari au gasit chiar doua cuvinte pentru asta: holtzmaneala si helmaneala. A se retine ca ambele contin litera „l” din motive cat se poate de clare care tin de senzualitatea literei cu pricina, pe care acesti baieti o percepeau inca de pe atunci.

Si ei, prin aceasta limba urmareau, intre altele, sa aiba un cod lingvistic secret, neinteles de nimeni. Atata doar ca, intr-o seara, pe cand se uitau la TV cu mama si cu tata si au vazut o scena un pic mai sexoasa, au zis in cor: „Ni ma ce se holtzmanesc aia!”.

Tot misterul era dat naibii. Numai ei mai au mai crezut o vreme ca nimeni nu i-a inteles…

Au trecut mai bine de 20 de ani, insa muzdigande nu e moarta. Muzdigande se transforma.

Reclame

3 gânduri despre „Muzdigande

  1. mai, nu stiu cum se scri(a)u cuvintele de care povesteam, sincer:)) desi stiu ca bajetzii aveau ceva carnetzele pe care le carau vesnic dupa ei, in case le vine vreo idee :D.

  2. ai avut dreptate, pan-la urma: am vrut sa aflu mai multe despre tine 🙂

    exista un grup mexican, am uitat numele exact, e ceva gen „Sterhvia” si e si-un umlautt p-acolo, care au inventat o limba sintetica si canta-n ea. ii am undeva in playlist pe last.fm, dar nu stau sa-i caut, cu atat mai mult cu cat probabil nu-mi vei aproba commentul 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s