„Si ati luat FIX sticla care avea pretzul pe ea!!!”

Intru joi intr-un magazin non-stop. Nimic iesit din comun, decat ca il lasasem pe Mircea singur la masa, la bere, ca el musai o mai vrut sa bea una. No in fine. Era 23.15, pentru conformitate, desi e total irelevant.

Vad ca nu is coshuri la intrare. „Nu-i bai”, imi zic. Merg la rafturi, imi iau una-alta (no bine no: pateu, suc de rosii, supa la plic, crema de brinza si am uitat mai ce). Ma duc sa platesc.

Stupoare!!!

Vanzatoarea incepe sa ma certe. „Aici nu e autoservire, dragaaa!!! AI MAI VAZUT AUTOSERVIRE CU TEJGHEAAA?”

„Da”, zic in gind. „Si inca cate”.

No da totusi tac si zambesc. Apoi incep sa rid. Ea zice, inainte sa taxeze ce am cumparat: „Apai sa mai poftiti pe la noi”… Risul meu devine de o sonoritate atragatoare de atentie si un tip din magazin – genu smecheras, care auzise faza, intra in vorba: „Daaaa, la cum v-ati comportat siiigur mai pofteste pe la dumneavoastra”.

Tipu’ mai baga texte grele apropo de situatie – nu le mai tin minte, io rid din ce in ce mai tare, femeia incepe sa se prinda de schema… si zice la sfarsit:

„Pot sa vad dau o bomboana in loc de rest? Sa va indulciti”

WTF???

M-a lasat fara replica. EU sa ma indulcesc?! Ii zic ceva banal, printre hahaituri, de genu: „Da io-s dulce”… ies si urc din nou in taxi. No, saracu taxist, numa hohote de ris o auzit cinci minute cat o mai durat cursa. Dupa ce i-am zis totusi ce am patit, desi nu parea sa guste umorul situatiei – deh, modele culturale diferite, o inceput sa rida si el cu mine. Ii multumesc pe aceasta cale.

Noapte buna.

P.S. Era sa uit cireasa de pe tort (de ce se zice cireasa si nu alt fruct de pe tort? din ciclul „de ce se zice aiurea-n tramvai si nu in alt mijloc de transport in comun?”. no bine, hai ca asta cu cireasa parca mai mere). Cireasa de pe tort ii ca la un moment dat ce crezi ca zice femeia? „Si ati luat FIX sticla care avea pretzul pe ea! Ai-Ai-Ai”. FIX pe aia.

Reclame

3 gânduri despre „„Si ati luat FIX sticla care avea pretzul pe ea!!!”

  1. Intre comentariul anterior si asta, un drum la magazin (prin reprezentanti).

    Rectific: sa moarraaaaaa cu bombonele, chibrituri, chibrite, DOOM-ul in care scrie ce varianta ii buna, pliculete de vanilei (ce naiba faci cu alea?) cu tot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s